Christmas Shopping People Concept. Happy Young Women With Shopping Bags Buying Presents

Christmas sale and people concept. Happy young women friends with shopping bags enjoying shopping in christmas market

Kako da uštediš novac tokom praznika?

Da li se ovo pitanje postavljate u svako doba godine? Ako tokom praznika potrošite više novca nego što bi trebalo, onda primenite neke od naših saveta koji će vam pomoći da krajem januara ne ostanete praznih džepova.

1. Napravite plan

Ono što vam je potrebno da biste uštedeli novac je budžet. Sazovite porodični sastanak, saberite sav svoj prihod i odredite tačan budžet za poklone i zabave. Veoma je važno ne prekoračiti granice budžeta i poštovati ga.

2. Pratite decembarske popuste

Pogledajte sve kataloge i promocije i sumirajte ponudu. U ovom slučaju, ekonomičnije je sačekati i otići u prodavnicu dva-tri puta, uz uštedu novca, nego se odlučiti na megalomansku kupovinu koja vam se čini jednostavnijom.

3. Napravite listu poklona

Odlučite kome ćete kupiti poklon za ovu godinu. Pokušajte sami da pravite poklone i budite kreativni uz uštedu novca. Takvi pokloni uvek ostavljaju dobar utisak na ljude.

I ne zaboravite da prilikom kupovine koristite aplikaciju ProfitApp koja vam odmah vraća novac, čak i kada kupujete po sniženim cenama. Evo još jednog načina da uštedite tokom praznika.